Anna Seehausen (1967) is opgegroeid in Hannover en woont sinds 1988 in Amersfoort. Zij is opgevoed met kunst door een grootvader die kunstenaar was, en heeft in Nederland de opleidingen creatieve therapie en docent beeldende kunst en vormgeving gevolgd. Haar eigen werk gaat veelal over mensen en landschappen.

In het verleden heeft zij aquarel les in haar eigen atelier, tekenles op een middelbare school en schilderles bij AVU Kunstkader gegeven. Sinds 2018 geeft zij ook met veel plezier aquarellessen bij Kunstcentrum Collage Hoevelaken.

In haar lessen staat het plezier in het schilderen voorop. Aquarelleren is geen makkelijke techniek, zij ziet het als een van haar taken als docent om frustratie te voorkomen. Dit tracht zij te bereiken door het geven van goede aanschouwelijke uitleg en het laten opdoen van zoveel mogelijk positieve ervaringen bij de cursisten. De bedoeling is dat de deelnemers naast het leren van de techniek kunnen genieten van de fraaie eigenschappen van de aquarelverf, in het bijzonder de doorschijnendheid, helderheid, de mooie kleurverloop en het snelle resultaat.

Verder vindt zij het belangrijk dat iedere deelnemer in zijn eigen stijl kan werken en dat er weinig regels zijn omtrent het maken van mooi werk.

Vanuit zowel haar werkervaring als ook haar eigen ervaring weet zij dat het bezig zijn met het maken van iets moois voor veel mensen geen overbodige luxe is, maar een belangrijk aspect voor het welbevinden.

© 2021 ┆Kunstcentrum Collage Hoevelaken┆Alle rechten voorbehouden┆Webwerk door MC4DESIGN