Gretha Wassing heeft de docentenopleiding richting textiele werkvormen gevolgd. Naast het werken met textiel is zij vanaf 2000 ook in steen gaan werken. Het driedimensionale werken bij textiel en steen spreekt haar zeer aan. Zij is aangesloten bij “Beeldhouwcollectief Gisela” in Utrecht, waar 20 zelfstandige beeldhouwers samen een ruimte hebben om te werken. Hier was zij van 2012 tot 2018 manager.

Gretha werkt zowel abstract als figuratief. Haar beelden zijn van speksteen uit diverse landen, albast, kisii, serpentijn, marmer, verdiet of graniet gemaakt. Om beter wijs te worden uit de stenen, deed ze een cursus steenkunde. De keuze aan steen is tegenwoordig zo groot dat je altijd wel een steen hebt, die geschikt is. Ze is van mening dat er voor iedereen een steen bestaat, waarin hij/zij kan werken. Ben je fysiek niet sterk, dan neem je een zachte speksteen en ben je sterker en heb je meer uitdaging nodig, dan ga je aan de slag met serpentijn of marmer.

Ze werkt taille direct (direct vanuit de steen). Bij het vormen van de steen probeert zij beweging in het beeld te brengen en beelden er laten uit zien alsof het van een lichter materiaal is gemaakt.
Het fascinerende van steen is dat je uit een ruw brok een beeld met de schitterendste kleuren kunt laten ontstaan.

© 2020-┆Kunstcentrum Collage Hoevelaken┆Alle rechten voorbehouden┆Design & realisatie: MC4DESIGN