Hans Meijbaum werd geboren in Utrecht in 1943 en woont sinds 1974 in Hoevelaken.

Hans werkte na zijn beroepsopleiding enige jaren als instrumentmaker bij verschillende laboratoria in de omgeving van Utrecht.
En in de avonduren behaalde hij diverse onderwijsaktes waaronder zijn onderwijsbevoegdheid op de Academie voor Beeldende Vorming te Amersfoort.
Startte de eerste 15 jaar in Amersfoort zijn onderwijsloopbaan als docent creatieve handvaardigheid. De daarop volgende 15 jaar gaf hij lessen techniek op het V.M.B.O. en het ROC “De Gildenvaart” in Nieuwegein. De laatste 5 jaren was hij als afdelingscoördinator betrokken bij de schoolleiding.

Bij het naderen van de pensioensgerechtigde leeftijd wilde hij zich weer meer gaan bezig houden met creatieve zaken. Aanvankelijk portrettekenen, modeltekenen en fotografisch tekenen, al snel gevolgd door het model-, en portretboetseren. Het portretboetseren is zijn grootste passie geworden.

Natuurlijk “kruipt het bloed waar het niet gaan kan”, dus geeft hij nu een aantal cursussen bij creatieve centra in al deze disciplines. Het bezig zijn met tekenen en boetseren geeft hem genoeg voldoening, waardoor hij het tonen van zijn werk onbelangrijk vindt. Hij exposeert dan ook hoogst zelden.

© 2021 ┆Kunstcentrum Collage Hoevelaken┆Alle rechten voorbehouden┆Webwerk door MC4DESIGN