Jeannette Meijer heeft gestudeerd aan de kunstacademie in Kampen (tegenwoordig ArtEZ Zwolle) en heeft jaren later de opleiding ‘docent beeldende kunst en vormgeving’ afgerond aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Ze heeft jaren lesgegeven in het middelbaar onderwijs in Rotterdam, is daar dit jaar daarmee gestopt doordat ze in Zeewolde is gaan wonen. Daarnaast wil ze meer tijd hebben voor eigen beeldend werk, met een drukke baan op een school is dat lastig. Ze heeft nu haar eigen studio aan huis waar ze werkt en exposeert.

Veel van de werken zijn fotografisch, gemaakt met behulp van digitale technieken en vervolgens afgedrukt op hoogwaardig materiaal. Daarnaast werkt ze ook graag met houtskool en pastel.
Door de beelden uit de omgeving te halen of juist in te zoomen op details, ontstaan abstract-realistische beelden die associaties oproepen met o.a. landschappen (‘Landscaping’-serie). Door de techniek die ze gebruikt is vaak niet meer duidelijk of het om schilder of fotokunst gaat. Ze nodigt de toeschouwer uit zelf het werk te onderzoeken en te interpreteren.

Kijken doe je met je ogen, maar zien doe je met je verstand.
Het lesgeven op scholen heeft ze altijd graag gedaan, ze wil dit in een wat minder drukke setting graag voortzetten.

© 2020-┆Kunstcentrum Collage Hoevelaken┆Alle rechten voorbehouden┆Design & realisatie: MC4DESIGN