Michèle Viool maakt figuratief realistisch werk. Na 25 jaar schilderervaring met acryl- en olieverf is zij voor meer verdieping in haar werk in 2013 naar de Wackersacademie – Amsterdam gegaan en in juni 2018 afgestudeerd.
Daarvoor schilderde Michèle al jaren bij verschillende kunstenaars om diverse technieken eigen te maken.

Naast de Wackers Academie volgde ze masterclass model schilderen bij Sam Drukker, kind-portret bij Irma Braadt en landschap schilderen bij Maarten Welbergen. In haar vrije werk gaat de voorkeur uit naar stillevens, Michèle probeert hierbij rust, balans en verstilling over te brengen. Inspiratie bronnen zijn o.a. Het interieur, de mens, natuur. De grote meesters kunnen haar ook inspireren deze zijn dan ook soms terug te herkennen in een aantal werken. Naast schilderen met olieverf tekent ze graag met potlood, pastel en ballpoint.

In overleg neemt Michèle Viool ook opdrachten aan waaronder portret (mens & dier), dierbare objecten bijvoorbeeld in de vorm van een of andere onderwerpen/voorwerpen die u graag vereeuwigd ziet. Bekijk haar website voor introductie filmpje en diverse werken/voorbeelden.

© 2021 ┆Kunstcentrum Collage Hoevelaken┆Alle rechten voorbehouden┆Webwerk door MC4DESIGN