BASISCURSUS ‘KENNISMAKING MET DE DISCIPLINES TEKENEN EN SCHILDEREN’

De hele basiscursus bestaat uit 10 lessen; 5 lessen tekenen en 5 lessen schilderen. Het is een mooie basis om te ervaren waar je voorkeur en/of uitdaging ligt. We behandelen niet alleen het materiaal maar ook de kennis ervan en ook de verschillende technieken.

Kortom, ‘er gaan nieuwe deuren voor je open’

Basiscursus Tekenen 5 lessen:

Tekenen vormt de basis voor elk nieuw kunstwerk en elke creatie. Er is geen talent voor nodig, de vaardigheden om te tekenen kun je leren! Je kunt het zien als een soort persoonlijke beeldtaal waarmee je communiceert. Het is ontspannend en plezierig om te doen, daarbij stimuleert het je creativiteit. Tijdens de lessen ontdek je met welk materiaal jij het fijnste werkt en welke onderwerpen jij het leukst vindt om te tekenen. Daarbij ontwikkel je een eigen handschrift wat je steeds verder kunt ontwikkelen.

Basiscursus Schilderen 5 lessen:

Wat is schilderen nu eigenlijk? Je bent nog niet bekend met gouache, acryl of olieverf? Wij leren je alles over verf, geven informatie over de herkomst/historie en toepassingen.

Wat is verf en welke soorten zijn er? Welke stijlen zijn er? Wil je realistisch of impressionistisch werken of misschien wil je wel fijn schilderen? Welke stijl past jou?

Diverse technieken worden behandeld en veel geoefend. Ten einde om lekker aan de slag te gaan en een volwaardig schilderij te schilderen.

Cursus / Techniek

Ba1 – Basiscursus tekenen en schilderen

Dag en tijd Dinsdagavond 19.30-21.30 uur
Start 17 september 2024
Aantal lessen 10x, wekelijks
Prijs € 180,00

inclusief een basis set met ale benodigde materialen

exclusief: schetsboek en 2 canvasdoeken (30×40/50×60)

Docent Jeannette Meijer /Margreet Faber
Inschrijven