Collage biedt in 5 lessen een unieke cursus ‘Vaas ontwerpen en maken’ aan.
In 5 lessen leert u glas composities te maken en glas onderling laten versmelten tot een glaspaneel die vervolgens geprepareerd wordt tot een vaas. Het resultaat is een grote en kleurrijke vaas.

De eerste lessen staan in het teken van ‘glas-snijden, ‘kleurcompositie’, ‘fusen’. In het tweede deel van de cursus gaan we het glas ‘vormen’ via de methode van ‘Sagging’ tot een vaas en werken we d.m.v. ‘slijpwerk’ de vaas in 2 lessen af. Eerste 3 lessen: 24 september, 22 oktober, 5 november. Een aantal maanden hebben wij daarna nodig om samen met jullie de vazen te vormen in de oven. Dat zijn individuele sessies. In het eerste kwartaal 2025 gaan wij groepsgewijs de vazen afwerken d.m.v. slijptechnieken.

U hoeft geen ervaring met het werken met glas te hebben om de cursus te kunnen volgen.

Cursus/Techniek

G3 – Glaskunst ‘Vaas ontwerpen & maken’

Dag en tijd Dinsdag 19:00 – 21:30 uur
Start 24 september – 2024
Aantal lessen 5 lessen
Prijs € 195,00*
Docent Arrie Huijgen
Inschrijven (opent in een popup)

* De cursuskosten bestaan uit: Collage basistarief van €90,- plus aanvullende kosten voor individuele begeleiding en extra uren buiten de lessen om. Totaal €195,-Exclusief materiaalkosten als b.v. glas en stookkosten. Te verwachten meerkosten +/- 2x ovenstook €60, blank glas van €50,- tot +/-  €100,- voor gekleurd glas. Rekent u op gemiddeld €160,- bijkomende kosten p.p.